Zakelijke rechtsbijstand ZZP

Als u als ZZP’er op zoek bent naar een zakelijke rechtsbijstandsverzekering dient u zichzelf een aantal vragen te stellen. Zo is het belangrijk om na te gaan of uw onderneming bijzondere risicovolle activiteiten ontplooit waardoor een standaard rechtsbijstandsverzekering voor zelfstandig mogelijk niet voldoende is. Ook kunt u zich afvragen of u moet kiezen voor een rechtsbijstandsverzekering of een juridische abonnement.

Waar bent u voor verzekerd als ZZP’er?

Het is belangrijk om na te gaan waarvoor u wel en vooral waar u niet voor verzekerd bent. Zo kan een verzekering voor juridisch advies geen arbeidsrecht module bevatten indien u deze als ZZP’er afsluit. Het voordeel van ZZP’ers is is immers dat zij geen personeel in dienst hebben. Toch kunt u als zelfstandige zonder personeel wel in aanraking komen met arbeidsrechtelijke regels. Zo is de nieuwe Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) van kracht en kunt u als opdrachtnemer toch als werknemer worden aangemerkt voor de loonbelastingen.

Wat u nodig heeft als ZZP’er:

Als ZZP’er is het belangrijk om u te kunnen concentreren op het ondernemen. U wilt efficiënt kunnen ondernemen. U bent immers geheel verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Het is daarom van belang om zo min mogelijk tijd aan contracten en contractonderhandelingen te besteden, zo min mogelijk bezig te zijn met het innen van openstaande facturen en eventuele geschillen zo snel mogelijk tot een einde te brengen.

Het Quest Juridische Service Abonnement biedt u daarom voor € 550,- per jaar het volgende:

 • Controle van uw contracten en algemene voorwaarden
 • Incasso service
 • Onbeperkt juridische advies
 • Korting op het uurtarief indien het tot een dossier komt.

Op die manier bent u als ondernemer bezig met het vergroten van uw omzet.

Daarnaast komt het voor dat u als ZZP’er even een sparringpartner kunt gebruiken als het aankomt op risico inschattingen. Op dat punt is Quest Advocaten dan ook uw partner. Als u beschikt over het Quest Juridisch Service Abonnement bent u immers in staat om continu contact te hebben. Deze laagdrempeligheid zorgt er voor dat u sneller belt en dus problemen voorkomt in plaats van dat deze op een later moment verholpen moeten worden.

Zoals gezegd zijn wij uw juridische partner en zoeken wij naar een langdurige partnership waarbij het onze missie is om onze kennis als meerwaarde in uw onderneming in te brengen.

Neem direct contact op

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht