Rechtsbijstandsverzekering of een Juridische Service Abonnement?

Wat is het Juridische Service Abonnement?

Het juridische abonnement verschilt van een rechtsbijstandverzekering. Bij een rechtsbijstandsverzekering zijn de voorwaarden waaronder u vragen kunt stellen heel anders dan bij een juridisch service abonnement.

Naar  onze advocaten kunt u altijd bellen/ mailen / whatsappen etc. om een vraag te stellen of iets voor te leggen.  Er hoeft op dat moment geen sprake te zijn van een conflict of juridisch probleem. Deze voorwaarde kan bij sommige rechtsbijstandsverzekeraars wel gelden.

Natuurlijk is het verschil tussen een rechtsbijstandsverzekering op tal van punten anders dan een juridisch abonnement. Alleen al omdat de twee termen een hele andere betekenis hebben.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

De definitie van een rechtsbijstandsverzekering is:

“Een rechtsbijstandverzekering is een afspraak die ervoor zorgt dat proceskosten, juridische kosten en andere deskundige bijstand worden gedekt bij gevallen die in een polisvoorwaarde genoemd zijn. Bij een rechtsbijstandverzekering staat de verzekeraar de verzekerde onder bepaalde voorwaarden bij in het rechtsverkeer.”

Wat direct opvalt is dat zelfs het woordenboek allerlei beperkingen aan deze verzekering toedicht. Zo is het onder bepaalde waarden mogelijk dat men wordt bijgestaan in het rechtsverkeer, maar zeker geen zekerheid. Ook is het zeer afhankelijk van de polisvoorwaarden, wat de verzeker nou daadwerkelijk krijgt.

Gelukkig zijn er veel vergelijkingssites waar men de verschillen kan onderzoeken.

Het verschil met een juridisch service abonnement?

Bij Questja zien we onze abonnees als doorlopende relaties. In tegenstelling tot het incidentele karakter van een verzekering, willen wij een doorlopende partner zijn. Vandaar een abonnement. Juist de continue relatie met onze abonnees maakt dat wij daadwerkelijk meerwaarde kunnen creëren voor ondernemers.

Het grote verschil zit voor ons dan ook in de duurzaamheid van de relatie. Sommige van onze abonnees zijn al decennia aan ons kantoor gelieerd. Hoe beter wij onze abonnees kennen, des te beter kunnen wij piekfijn juridische advies geven.

Neem direct contact op

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht